|
 |
PÉK ÜZEM ÉS PÉKSÉG |
 |
|
|
|
|
 |
TERMÉKEINK |
 |
|
|
 |
|
 |
|
Fehér termékeink |
- Zsúr kenyér
- Francia kenyér
- Cibatta
- Hagymás cibatta
- Olivás cibatta
Hagyományos kovászos technológiával készült fehér termékeink:
- Korpás kenyér
- Burgonyás kenyér
- Kukoricás kenyér
- Hagymás formakenyér
- Házi fehér kenyér
- Félbarna kenyér
- Forma kenyér
- Erzsébet kenyér
|
 Kárpát kenyér |
 Olasz kukoricás kenyér |
 Fehér kenyér |
 Cibatta
 Cibatta |
 Hagymás cibatta
 Hagymás cibatta |
 Olivás cibatta
 Olivás cibatta |
|
Rozsos termékeink |
 |
- Bajor rozsos kenyér - tradicionális bajor kenyér
- Kornspitz
A Kornspitz® Európa legsikeresebb márkás péksüteménye. Mintegy 20 évvel ezelőtt Ausztriában kidolgozott, magvas, fűszeres, rozsos péksüteményéből, a világ 59 országában, pékek ezrei, pontosan meghatározott receptúra szerint, naponta közel 4,5 millió darabot sütnek. A Kornspitz® mindazonáltal sokkal több mint egy sikeres, ropogós márkás-péksütemény, mely különösen magas arányban tartalmaz értékes ballaszt-anyagokat. A kedvelt, búzából készülő péksütemény nagy arányban tartalmaz gabonatöreteket, ezért van a Kornspitz®-nek nagyon nagy, több mint 6%-os élelmi rost tartalma - csaknem akkora, mint a teljes kiőrlésű kenyéré. Értékes alapanyagok harmonikus keveréke teszi kedveltté a Kornspitz® -et mind az ínyencek, mind pedig a tápláléktudatos fogyasztók körében. |
|
Rozs termékeink |
|
Péküzemükben készült rozs termékek valódi rozsliszt felhasználásával készülnek.
Nem szabad összekeverni a "rozs" és "rozsos" termékeket. Valódi rozs kenyérről akkor beszélhetünk, ha a termék rozsliszt tartalma meghaladja az összes felhasznált lisztre számítva a 40%-ot a kenyértésztában.
Valódi rozskenyereink kínálatából:
- Fekete rozs forma kenyér - valódi fekete színű, sűrű bélzetű rozs termék
- Rozs forma kenyér
- Magvas rozs forma kenyér - rozs kenyér
szezám-, len-, napraforgómaggal és zabpehellyel dúsítva
- Rozs cipó
- Magyarozs kenyér
Magyaros fűszerezéssel (köménymag, bors) készült rozs termék.
|
|
 Fekete rozs kenyér
 Fekete rozs kenyér |
 Magvas rozs kenyér
 Magvas rozs kenyér |
 Rozs cipó
 Rozs cipó |
 Magyarozs kenyér
 Magyarozs kenyér |
|
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
KENYÉRKÜLÖNLEGESSÉGEK - AZ EGÉSZSÉG ÉS TRADÍCIÓK JEGYÉBEN |
 |
|
|
 |
|
 |
|
Tönköly teljes kiőrlésű kenyér - cukorbetegeknek is ajánljuk! |
Tönköly kenyér
 Tönköly kenyér |
Miért a tönköly?
A fehérje az élet alapja, melyet csak a növények tudnak előállítani, az állatok csak átalakítják. A vegyszerek, a növekvő háttérsugárzás és a tudatos nemesítések hatására bekövetkezett génmanipuláció eredménye, hogy a ma előállított élelmiszerek 10-30 százalékos fehérjetartalmának csak 30-35 százalékát tudjuk megemészteni. A maradék fehérjék, legjobb esetben csak emészthetetlenek, de egyes esetekben bizonyított a módosult fehérjék káros hatása.
A tönköly fogyasztása
Kutatások igazolják, hogy a tönkölybúza 20 százalékos fehérjetartalommal bír és ez teljes mértékben emészthető fehérjékből tevődik össze. A belőle készült élelmiszerek beltartalmi értéke jóval magasabb a hagyományos élelmiszerekhez képest. A tönkölylisztből készült pékáru 12-15 dkg-ja elegendő egy felnőtt embernek, hogy a napi növényi eredetű fehérje mennyiséget bevigye szervezetébe. A tönköly karbantartja szervezetünket a rendkívüli fehérje-keményítő aránya miatt. Nem hizlal, de a belőle készült élelmiszerek dúsak és táplálóak, ezért kevesebb mennyiségben is a jóllakottság érzetét keltik. Mindezek mellett elegendő vitaminhoz és ásványi anyagokhoz jutunk fogyasztáskor. Igen kedvező élettani hatásai miatt a cukorbetegek is sokkal inkább fogyaszthatják, mint fakó társaikat. A kimagaslóan nagy sikér tartalmának köszönhetően kitűnő minőségű kenyerek és egyéb péksütemények készíthetőek belőle. Ezen pékáruk eltarthatósága sokkal hosszabb, mindez anélkül, hogy tartósítószereket használnának az előállításkor. |
|
PUR-PUR |
 |
A PurPur egy, a génbankokban felkutatott és újra termesztett ősbúza, mely kiváló élettani hatásai miatt lehet napjaink egyik jelentős eredménye az élelmiszeripar területén.
A PurPur búzaszemek 10-szer annyi Anthocyane-t tartalmaznak, mint a hagyományos búzaszemek. Az Anthocyane jelentős mértékben megköti a - jelen kor szennyezett környezete és a helytelen táplálkozás miatt - szervezetünkben felhalmozódott szabadgyököket, melyek jelentősen hozzájárulhatnak a daganatos betegségek kialakulásához, valamint gyorsítják a sejtek öregedését; így tehát a PurPur búzából készült termékek fogyasztása hozzájárulhat az egészségesebb életvitelhez.
Pur-Pur a "másmilyen" teljeskiőrlésű kenyér PurPur búzából
A ritka és kevesek által ismert PurPur búzából előállított liszt más az ízében, tartalmában és hatásában a hagyományos lisztekhez képest. A PurPur búza bíbor színezete tipikus külsőt kölcsönöz a kenyérnek (innen ered neve is: Purpur=bíborlila)
A Pur-Pur kenyeret PurPur teljeskiőrlésű lisztből és rozsból állítják elő. Magas értékű összetevői; mint pl. a ballasztanyagok és Anthocyane-ok - amiket a PurPur búzaszem külső rétege tartalmaz - belekerülnek a Pur-Pur kenyérbe is. Ez megmutatkozik erős, ropogós héjában, zaftos bélzetében és frissességében.
A PurPur íz
A PurPur búzát soha nem termesztették nagy mennyiségben, így évszázadokon keresztül is természetesen maradt fenn. Talán emiatt is ízlenek olyan sokaknak a belőle készült termékek. A PurPur búza fűszeres íze a Pur-Pur kenyérben tökmaggal és dióval egészül ki. Az eredmény: diós, zaftos, tejes íz. |
|
Gyökérkenyér |
Ropogós héjú, ruganyos bélzetű olasz típusú kenyér, mely előnyös tulajdonságainak köszönhetően több napig élvezettel fogyasztható marad. |
 Gyökérkenyér |
 Hagymás gyökérkenyér |
 Gyökérkenyér |
 Hagymás gyökérkenyér |
|
Molke Aktív az egészségünkért! |
A Molke Aktív egy ízletes, lenmagokkal, rozspehellyel, búzapehellyel, zabpehellyel, pirított búzával, pirított árpával, szezámmaggal, köménymaggal valamint tejsavóval dúsított rozsos kenyér.
A fehérjéket aszerint osztályozzuk, hogy milyen mértékben tartalmazzák a szervezetünk számára nélkülözhetetlen, esszenciális aminosavakat. Az egyik legteljesebb értékű fehérje a tejsavó, amely a Molke Aktívban is megtalálható. Jótékony hatásai közé tartozik, hogy szervezetünk nagyon könnyen megemészti, ezért a tejsavó magas esszenciális aminosav tartalma jól hasznosul. Így a Molke Aktív kenyér egy lehetséges fehérjeforrás fogyókúrázóknak és a rendszeres testmozgást végzőknek.
A Molke Aktívban is megtalálható magok a szervezet számára nélkülözhetetlen zsírsavakat tartalmaznak. ezek a zsírsavak csökkentik a koleszterinszintet és felszívódva hormonok, enzimek alapanyagai.
A magok vitamintartalma is fontos (A,D,E,K). Ezek a vitaminok a bőr, haj, a körmök a szemek és az idegrendszer ép működéséhez szükségesek illetve anyagcsere-folyamatokban játszanak szerepet.
A Molke Aktív táplálkozás élettanilag nem elhanyagolható összetevője az elemi rost. Ezek nem emészthető szénhidrátok, amelyek csökkentik az éhségérzetet és elősegítik a jó bélműködést.
A Molke Aktív azoknak készült, akik komolyan veszik az egészségüket, és tudatos döntéseket hoznak. |
 Molke |
 Molke |
|
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
FINOM PÉKÁRUK |
 |
|
|
 |
|
 |
|
Finom pékáru termékskálánk igen széleskörű:
zsemlék, kiflik, leveles- sós- és édes sütemények, sós és édes croissantok, kelt tészták, natúr és töltött kalácsok, kuglófok, rétesek, piték, pogácsák, apró sós és édes sütemények, linzerek, kókuszgolyó, isler. |
 |
 |
 |
 |
 |
|
|
 |
|
 |
|
|
|
|